Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Waarom een vast 070 nummer op je mobiel?

Waarom een vast 070 nummer op je mobiel?

Sharing is caring

Ben jij verloskundige, masseur, vervoerder of een andere zelfstandig ondernemer in Den Haag en wil je geen (dringende) werkopdrachten meer mislopen omdat je onbereikbaar bent? Heb je nog geen bedrijfsnummer? Neem dan een vast 070 telefoonnummer op je mobiel! Maar hoe kom je aan zo een vast nummer? En welke voordelen levert dat jou op? Voordat je de antwoorden daarop krijgt, is het best wel interessant om te weten waarom Den Haag netnummer 070 heeft.

Geschiedenis van het 070 netnummer

Den Haag had oorspronkelijk netnummer K1700, welke in 1954 werd veranderd naar 070. Waarom die verandering? Telefoonnummers warden steeds langer in de decennia nadat de Nederlandsche Bell-Telephoon Maatschappij in Amsterdam het eerste Nederlandse openbare telefoonnetwerk in werking stelde op 1 juni 1881. Het vaste abonneebestand startte toen met 49 vaste aansluitingen in Amsterdam en nam daarna razendsnel toe toen verschillende steden ook werden aangesloten op het telefoonnetwerk. Zo ontstonden verschillende telefoondistricten, elk met hun eigen kengetal, welke na verloop van tijd vervangen werd door het netnummer. De lange netnummers werden ingekort omdat dat handiger en makkelijker te onthouden was.

Vast nummer op je mobiel – hoe werkt dat?

De aanvraag voor een vast nummer op je mobiel kun je heel makkelijk online doen bij de dienstverlener naar keuze en binnen een dag kun je al beschikken over je gloednieuwe vast 070 nummer. Je hoeft geen vaste lijn te hebben voor zo een nummer. Je hebt de keuze uit diverse pakketten, afhankelijk van de opties die je wilt, zoals doorschakelen, voicemail, welkomstwoord en wachtrij. Al de opties worden beheerd middels een app op je mobiel. Het nummer is verbonden aan je smartphone en wanneer men dit nummer belt, ontvang je het gesprek op je mobiele telefoon zonder dat de beller daar iets van merkt. Ook uitgaande gesprekken kunnen gewoon vanuit je vast nummer op je mobiel gevoerd worden.

Wat zijn de voordelen?

Zzp-ers en zelfstandige ondernemers hebben veel aan een vast nummer op hun mobiele telefoon. Het grootste voordeel van een 070 nummer aanvragen is wellicht dat je altijd bereikbaar kunt zijn. Ben je niet in staat om op te nemen of wil je niet opnemen omdat je op vakantie bent of geen inbreuk op je privétijd wenst, geen probleem, want daarvoor heb je bijvoorbeeld een antwoordservice die aangeeft wanneer je weer beschikbaar bent of dat je de beller zo snel mogelijk terugbelt. Dit is goed voor je onderneming, aangezien een goede communicatie belangrijk is om je dienstverlening optimaal te houden. Tot slot komt het heel professioneel over als je onderneming een vast nummer heeft.